3 kívánság

“és”-eket teremtve hozok szabad dönt[és]eket, vagy a lehetőségeimet szabdalva ezt [vagy] azt választom?

Ismerős?
 – Kicsim, most nincs időm legózni, el kell mosogatnom, meg kell főznöm az ebédet…
– Sajnos ezt most anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, most másra kell minden fillér…
– Ne haragudj, nem mehetek el, nincs kire bíznom a gyerekeket…

Ahhoz, hogy teljesülhessen a három kívánságunk, először is teremtenünk kell 3 kívánságot. Megengedni nekik, hogy vágyhassunk rájuk.
Ezután pedig nem a szerencsetündért érdemes várnunk, hanem késznek lennünk valamit másképp tenni, mint azt addig megszoktuk.

Ha úgy érzed nincs időd részt venni a Tavaszi Mind’N’Core hétvégén, az a szíved joga. A kérdés az, hogy milyen érzéseket kelt ez a döntés benned? (már ha egyáltalán bármilyet is kelt…)
Ha mással töltöd az időd, akkor add bele magad abba a másik tévékenységbe, teljesen. Különben sajnálni fogod, hogy mégsem legóztál a fiaddal, vagy jöttél el a hétvégére.
Ha kicsit sajnálod, akkor érdemes jobban körüljárnod a lehetőségeidet:

  • Meg tudod-e beszélni a pároddal, a nagyszülőkkel, barátnőddel, szomszéd nénivel, miért volna fontos, ha most bevállalnák a gyerekeket?
  • Elhiszed-e, hogy megérdemelsz ennyi én-időt, kikapcsolódást, töltekezést?

Ráadásul nem egy emlékképpel, hanem egy térképpel leszel gazdagabb. Útmutatót kapsz arra vontakozólag, hogyan élheted a mindennapjaidat, milyen mozdulatokkal táplálhatod a tested, hogy jobban bírja a napi gyűrődést, szolgáljon téged és a szeretteidet.

S amint kisétálsz a teremből, besétálhatsz egy virtuális szobába, ahol egy csapat vár. Egy privát facebook csoport, ahol más tartalmakat osztok meg, ahol a gyakorlatokkal kapcsolatos személyes kérdéseidet teheted fel, ahol együttgondolkodhatsz a többiekkel. Akik részt vesznek a 10 napos kihívásban, már belekóstolhattak abba, hogy mire számítsanak. Figylemre, gondoskodásra.

S, ha most arra gondolsz, na persze. Ezzel a térképpel leszek gazdagabb, de 10-20ezer forinttal viszont szegényebb. Ez egy kicsit már kevésbé hangzik csábítóan, elismerem.
Most beavatlak a saját dilemmámba. Egyfelől egy régi, kicsike belső hang borzasztóan soknak tartja ezt az összeget. Egy másik hang meg nevetségesen kevésnek. Egy másik hang nem szól semmit, csak hallgat és lesi azt a lehetetlen helyzetet, ami kialakult idekinn a világban, és odahaza. Szóhoz sem jut. Bármelyik hang is motoszkál, mindnek igaza van.
Ismerem azt a helyzetet is, amikor vagy pelenkát veszel, vagy cipőt a gyereknek (vagy mosható pelusra váltasz). Azt is, amikor kölcsönadok kajára, és elköltik távirányítós kisautóra…
Visszatérve a hangokra. Van egy élelmes hang is. Ez a hang vágyik. Megvalósulni, kapcsolódni, létrehozni. Ez a hang nem fél eljátszani az összes gondolat hangjával és valami harmóniát kreálni. Ez a hang nem próbálja meg rögtön megoldani a helyzetet, se a magáét, se a másikét.

Ha szeretnél fejlődni, szeretnél regenerálódni másképp, akkor van egy javaslatom:
1. Írd fel azt a 3 okot egy papírra: Te miért szeretnél erősebb hasfalat, rugalmasabb ízületeket, terhelhetőbb testet?
2. Végy elő egy befőttes üveget, ragaszd fel rá ezt a papírt. És mindennap dobj bele 300 Forintot!
Ha ma a kávé helyett, a csoki helyett, a cigaretta helyett vagy bármi helyett félreteszel kevesebbet, mint egy villamosjegy ára, akkor április 14.-ig éppen összegyűlik az ANYAIDŐ csomagra az összeg.
Ha a párod is csatlakozik és ennek csak a harmadát, 100 Forintot tesz félre, akkor a Mind’N’tBele csomagra is futja, a családod is részt vehet a Flip-Flow foglalkozáson és a PIKNIKen is!
Április 13.-14.-én hozd el a befőttes üvegedet, oszd meg velünk a 3 kívánságodat, és bízd rám magad (és a befőttes üveged tartalmát 🙂 ). Nem csak az aprótól szabadulhatsz meg, hanem feszültségtől, régi szokásoktól, tévhitektől.

A célom az, hogy megkönnyebbülve térhess haza, olyan tapasztalatokkal és élményekkel, amik életre szólóak, és a lányoddal is megoszthatod, ha eljön majd az ideje.

Engem ő, a kicsi lánykám (is) motivál, amikor fel akarom adni, (és s ti is, amikor visszajeleztek, bíztattok)

Február 28. van. Tegnap volt anya, a nagymama születésnapja. (S ezzel együtt tulajdonképpen az enyém is, hiszen már petesejtként ott lapultam a méhében, még amikor csecsemő volt. Ezek csodák. Felfoghatatlanságok. (Hogy ezt miért írom le, nem tudom? Eszembe jutott. Talán azért, mert a mozgás szeretetével önkéntelenül útnak indított egy ösvényen, a saját példáján keresztül, s erre hívlak meg voltaképpen Téged is.)
Tehát ma 2019. 02. 28. van. Megnéztem, nem 10milliószoros nap, nem világnap. (Viszont megdöbbentett, hogy épp ezen a napon reggel, ahogy befejeztem ezt a napló bejegyzést rekord mennyiségű anyuka, hölgy jelentkezett a „Szétnyílt hasizom – segítség!” facebook csoportomba. Az én kis 27-szeres napom 🙂

A mai 27-szeres naptól számítva még éppen 45 nap van hátra a Tavaszi Mind’N’Core hétvégéig.

Ha még nem volnál tagja a „Szétnyílt hasizom – segítség!” facebook csoportnak, akkor szeretettel látunk ebben a zárt, nők részére létrehozott közösségben, vagy a Mind’N’Core Fórizs Beával oldal kedvelőinek csapatában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük